{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pavlović: Multietničnost je naše bogatstvo i prednost

S
2.7.2011. u 14:45
0
8
Pavlović: Multietničnost je naše bogatstvo i prednost
0
Pavlović: Multietničnost je naše bogatstvo i prednost
U okviru posjete Berlinu i učešću na 16. Internacionalnom molitvenom doručku, a kao dio izaslanstva Narodne stranke Radom za boljitak, predsjednica Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine Karolina Pavlović obratila se parlamentarcima Bundestaga, iskoristivši priliku da još jednom posjeti na bogatstvo etničkih, vjerskih i kulturnih raznolikosti koje Bosne i Hercegovine ima, napominjući načela koja zastupa Narodna stranka Radom za boljitak.
"Mi naglašavamo osobnu odgovornost pojedinca i priznajemo politiku koja ne završava slijeđenjem pojedinačnih interesa, već koja daje sveobuhvatne odgovore na probleme našeg društva. Izričito smo protiv ekstremnih rubnih političkih pozicija i odbijamo fundamentalizam, netoleranciju i silu u svakom obliku. Istinska multietničnost u svakom pogledu, naše je bogatstvo i prednost", naglasila je tom prilikom Pavlović.

"Za nas je čovjek Božije stvorenje, a ne konačna mjera svih stvari. Smatramo da to treba biti temelj u shvatanju i zajedničkom djelovanju pripadnika svih nacionalnih i vjerskih zajednica bilo gdje u svijetu. Politički predstavnici moraju biti svjesni da preko zajedničkih vrijednosti i ciljeva treba težiti povezivanju različitih stanovišta", dodala je Pavlović, saopšteno je iz NS Radom za boljitak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: