|

Pavić: Pitanje imena RS-a se ne bi pokretalo da nema problema s formiranjem vlasti u BiH

Pavić: Pitanje imena RS-a se ne bi pokretalo da nema problema s formiranjem vlasti u BiH
55
S
SRNA
23.1.2019. u 18:37
50
komentara
55

dijeljenja
Pavić: Pitanje imena RS-a se ne bi pokretalo da nema problema s formiranjem vlasti u BiH Foto: E. H./Klix.ba
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić rekao je danas da je Republika Srpska svoju samostalnost i ime izborila u ratu i da, kada joj je dato današnje ime, nije bilo primjedbi ni međunarodne zajednice niti bilo koga drugog u BiH.
"Ime je nešto što je trajna kategorija i vezano je uz stanovnike Republike Srpske i vjerovatno se nikada ne bi pokretalo pitanje imena Republike Srpske da nije određenih problema u Federaciji i na nivou BiH gdje se vlast ne može imenovati ni na nivou BiH niti u kantonima, ni u Federaciji", izjavio je Srni Pavić povodom najave SDA o pokretanju pravne procedure za preispitivanje naziva Republika Srpska.

Pavić je rekao da oni uvijek, kad ne mogu uraditi nešto što bi trebalo uraditi po zakonu i Ustavu, postavljaju pitanje Republike Srpske i da je tako i ovaj put.

"Mislim da nema prosperiteta u BiH ako ćemo uvijek tražiti nešto što nas razdvaja i ja mislim da treba da tražimo nešto što nas spaja, nešto što nam je zajedničko, nešto što donosi prosperitet i budućnost, a ne uvijek vraćati se u prošlost i u prošlosti tražiti nešto o čemu ćemo se svađati, ne slagati i slično", naveo je Pavić.

SDA je saopštila da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...