{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pavić: Neopoziva ostavka zbog neslaganja s Vladom RS-a

F
20.5.2015. u 12:20
0
11
Pavić: Neopoziva ostavka zbog neslaganja s Vladom RS-a
0
Pavić: Neopoziva ostavka zbog neslaganja s Vladom RS-a
Marko Pavić (Foto: TV BN)
Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić kategoričan je da je njegova ostavka na dužnost predstavnika državnog kapitala u Rudnicima željezne rude "Ljubija“ neopoziva, jer se ne slaže s Vladom Republike Srpske kada je u pitanju privatizacija tog preduzeća.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pavić je kazao da je morao podnijeti ostavku na tu dužnost, jer je kao predstavnik državnog kapitala "Ljubije“ morao da zastupa interese Vlade RS-a s kojima se ne slaže.

Odgovarajući na odbornička pitanja na sjednici Skupštine grada Prijedora pojasnio je da eksploataciona prava u "Ljubiji“ pripadaju kompaniji "Arcelor Mital“ i da iz tog razloga taj rudnik ne može odmah početi s radom.

"Ako se ovo pitanje može riješiti drugačije u skorije vrijeme, onda je nama svejedno ko će državni kapital kupiti", uvjeren je Pavić.

Tvrdi da je ovdje daleko manji interes novac koji će se dobiti prodajom, a daleko je veći interes 300 zaposlenih, veliki broj kooperanata i siguran posao za "Željeznice RS-a“.

"To je moje mišljenje koje nije baš podudarno s mišljenjima drugih i to je sada jednostavno tako. Mislim da sam potpuno u pravu i dalje ću se zalagati za ovaj svoj stav da se rudnik proda onome ko će otvoriti kopove u Ljubiji, i nove i stare. Samo to je dugoročni interes. Novac dođe i prođe u jednoj godini, a ovo bi trajalo desecima godina", rekao je Pavić.

Odbornik Srpske demokratske stranke Vinko Kos je rekao da se klub ove stranke slaže sa stavovima gradonačelnika kada je u pitanju prodaja državnog kapitala u RŽR "Ljubija“, ali da je pitanje kako će gradonačelnik nastaviti zastupati taj stav, ako je podnio ostavku na dužnost predstavnika državnog kapitala u "Ljubiji“.

Eksploatacija željezne rude u preduzeću RŽR "Ljubija“ prekinuta je 1992. godine, a Vlada RS-a je lani odlučila da proda državni kapital u ovom preduzeću, nakon čega je Pavić podnio ostavku na dužnost predstavnika državnog kapitala.

Iako je za privatizaciju "Arcelor Mitala“ zainteresovan od 2011. godine, Vlada RS-a je lani donijela odluku da se "Ljubija“ proda firmi "Izrael investment grupa“.

Međutim, ta odluka je povučena iz parlamentarne procedure.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: