{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pavić: DNS više nije u koaliciji s Naprednom strankom

F
FENA
12.6.2015. u 13:12
0
9
Pavić: DNS više nije u koaliciji s Naprednom strankom
0
Pavić: DNS više nije u koaliciji s Naprednom strankom
Marko Pavić
Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) odlučilo je raskinuti koalicioni sporazum sa strankom Napredna Srpska (NS) s kojom su zajedno izašli na protekle opće izbore te bili dio skupštinske većine u RS-u.
Predsjednik DNS-a Marko Pavić je rekao na pres-konferenciji u Prijedoru da su se poslanici NS-a, iako svjesni da su "na leđima“ DNS-a došli u Narodnu skupštinu RS-a, nakon izbora počeli potpuno samostalno ponašati i priklonili se Savezu za promjene u posljednje vrijeme.

"S njima dogovaraju odluke i s njima kreiraju politiku. DNS nema potrebe da to trpi. Mi smo njima sada omogućili da oni potpuno slobodno vode politiku. Ni do sada nismo uticali na njih, a sada pogotovo. Želim im sretan rad u budućnosti, samo mimo DNS-a", ustvrdio je Pavić.

Kazao je da se DNS oštro protivi najavi poskupljenja struje u RS-u.

"Svjesni smo da je Regulatorna komisija za energetiku RS-a nezavisno tijelo u svom radu, ali ću se boriti na svim mogućim frontovima u skladu s našim pravnim sistemom da se ovakve odluke ili ponište ili da se više ne dešavaju", ustvrdio je Pavić.

Kazao je da se energetska preduzeća treba da opredijele za bolju organizaciju i interne uštede, a ne da terete domaćinstva i privredu višim cijenama struje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: