{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pauza u Domu kako bi poslanici mogli učestvovati u protestu

S
13.2.2008. u 11:43
0
0
Pauza u Domu kako bi poslanici mogli učestvovati u protestu
0
Pauza u Domu kako bi poslanici mogli učestvovati u protestu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) je na početku današnje sjednice u Sarajevu podržao održavanje protestnog skupa koji će se održati u pet minuta do 12 sati. Dom će, tokom protesta, napraviti pauzu kako bi poslanici, koji žele, mogli učestvovati u protestu.
Dogovoreno je da Dom, u znak podrške, napravi pauzu u vrijeme održavanja skupa te da poslanici po vlastitom nahođenju odluče da li će mu prisustvovati ili ne.

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović je predlagao da se u dnevni red današnje sjednice kao prva tačka uvrsti razmatranje opće sigurnosne situacije u BiH s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju, ističući da u ovom trenutku ne postoji ozbiljnije pitanje za cijelu BiH.

S obzirom na to da poslovnički nije bilo moguće danas realizirati ovu tačku dogovoreno je da to bude obavezna tačka na narednoj sjednici, a da se od Vijeća ministara i resornog ministarstva zatraži pisani materijal.

Predstavnički dom državnog parlamenta danas će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Krajem januara Predsjedništvo BiH je utvrdilo prijedlog prema kojem bi ovogodišnji budžet institucija BiH iznosio 1,231 milijardu KM (1.231.357.560 KM).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: