Akcija dobrih ljudi
1k

Pas iz Brčkog kojem su odsječene šape i uši prebačen na kliniku u Sloveniju

Piše: M. N.
Pas koji je pronađen prije nekoliko dana u Brčkom odsječenih šapa i ušiju prebačen je na kliniku u Sloveniju zahvaljujući dobrim ljudima koji su donirali sredstva i borili se za ovog psa.

Dijana Knežević je s drugim ljubiteljima životinja došla u Brčko po psa, zbrinula ga i odvela u veterinarsku službu. Utvrđeno je da ja pas, ženka koju su nazvali Dana, bio u ovoj agoniji šest mjeseci. Pas je pronađen na pijaci Arizona.

Prema mišljenju veterinara, rane su nanesene kombajnom ili kosilicom ili je u najgorem mogućem i monstruoznom scenariju neko psu namjerno odrezao uši i šape.

Dana je prebačena u kliniku Postojna gdje će joj biti pružena sva pomoć. Trenutno je stabilno i vitalni organi su joj uredu.

"Plaši se ljudskog dodira, ali ima veliku volju za životom. Želimo samo da saznamo šta se tačno dogodilo", rekla je Dijana.

Njen suprug Dario pomogao joj je u spašavanju ovog psa i transportu u Sloveniju.

"Žalosno je bilo gledati psa koji je nepokretan i plače od bolova. Čim smo dobili potvrdu s klinike iz Slovenije da ga možemo dovesti, organizovali smo sve, sjeli u automobil i nakon 6,5 sati ga prevezli. Dana je u dobrim rukama", kazao je Dario.

U toku je akcija prikupljanja novčane pomoći za Danino liječenje, koje se vrši putem dva udruženja za zaštitu životinja. Ukoliko ste u mogućnosti pomoći možete uplatama na sljedeće račune:

Marianne's Dog Food Bank Daske Bank 7840-1469354 Za međunarodne transfere IBAN: DK5978400001469354 SWIFT (BIC) JYBADKKK PayPal: [email protected] MobilePay 28 65 45 00 (Samo u danskoj valuti)

Društvo "Pomagamo preživeti zavrženim živalim"

TRR SI56 6100 0001 8779 935 DELAVSKA HRANILNICA d.d. SWIFT BIC coda: HDELSI22 [email protected] S napomenom "Za Danu"

Informacije o Daninom stanju možete pratiti putem Facebook profila Dijane Knežević.