{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Partijski drugovi i članovi ratnog Predsjedništva RBiH: Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo

Klix.ba
29.7.2018. u 09:24
69
326
Partijski drugovi i članovi ratnog Predsjedništva RBiH: Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo
69
Partijski drugovi i članovi ratnog Predsjedništva RBiH: Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo
Foto: H. M./Klix.ba
Kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva BiH podržali su njegove stranačke kolege, koji su u ratu obnašali funkciju članova Predsjedništva Republike BiH.
U vrijeme presudne borbe za opstanak, integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine tokom ratnog perioda od 1992. do 1995. godine u radu ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine djelovali su kao njegovi članovi Mirko Pejanović, Tatjana Ljujić-Mijatović, Ivo Komšić i rahmetli Nijaz Duraković, kao i Miro Lazović u funkciji ratnog predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine.

"U tim, za Bosnu i Hercegovinu najtežim trenucima, vjerovali su u kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i borili se za svjetliju budućnost. U pismu podrške Denisu Bećiroviću kojeg su potpisali Mirko Pejanović, Tatjana Ljujić-Mijatović, Ivo Komšić i Miro Lazović stoji sljedeće:

'Kao članovi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine doprinijeli smo odbrani integriteta i međunarodno-pravnog subjektiviteta države Bosne i Hercegovine. Svojim djelovanjem borili smo se da Ratno Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine ima puni legitimitet i podršku međunarodne zajednice. Idejama utemeljenim u Programu SDP-a i Platformi za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima dali smo nemjerljiv doprinos mobilizaciji patriotskih snaga u odbrani multietničkog bića Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti njenih naroda i građana. Denisu Bećiroviću, kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva na izborima 2018. godine dajemo punu podršku sa željom da mu građani svojim izlaskom na izbore daju zasluženo povjerenje. Denis Bećirović je obrazovan, mudar i odgovoran čovjek velikih političkih mogućnosti. Iskusni je parlamentarac koji je svojim radom u Parlamentarnoj skupštini BiH ostavio jasan pečat vrijednog, nekorumpiranog i istinskog borca za demokratsku i proevropsku državu Bosnu i Hercegovinu. Sigurni smo da će Denis Bećirović svojim idejama, integrativnim kapacitetom, državotvornim pristupom i realizacijom izbornog programa osigurati da država Bosna i Hercegovina ubrza integracije u NATO i Europsku uniju i da postane pravno uređenija i ekonomski prosperitetnija država'", navodi se u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: