{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarna skupština Mediterana

F
FENA
13.11.2008. u 18:46
0
0
Parlamentarna skupština Mediterana
0
Parlamentarna skupština Mediterana
Treće plenarno zasjedanje Parlamentarne skupštine Mediterana, koje danas počinje s radom i čiji je domaćin Nacionalno vijeće Kneževine Monako, okuplja članove parlamenata uključujući predsjednike državnih parlamenata iz mediteranskog regiona i predstavnike međunarodnih organizacija i civilnog društva.
U saopćenju Sektora za odnose s javnošću PSBiH navodi se da na toj značajnoj konferenciji, uime Parlamentarne skupštine BiH prisustvuje Niko Lozančić, predsjedavajući Predstavničkog doma.

Učesnicima skupa predsjedavajući Lozančić obratit će se sutra povodom prezentacije "Mediteranske Povelje" koja će predstavljati budući politički manifest Parlamentarne skupštine Mediterana.

Ova Povelja će sadržavati opredjeljenje mediteranskih naroda za mir, sigurnost i prosperitet što će potvrditi i ulogu Parlamentarne skupštine Mediterana kao legitimnog foruma za državne parlamente u regionu, navodi se u saopćenju.

Parlamentarna skupština Mediterana uspostavljena je kao centralna platforma za parlamentarnu diplomaciju na Mediteranu i na ovogodišnjem zasjedanju raspravljat će o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: