Lažne tvrdnje
35

Parlamentarna komisija u srijedu razmatra prijavu protiv Dušanke Majkić

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH u srijedu će razmatrati prijavu protiv zastupnice SNSD-a Dušanke Majkić, a koju je podnio zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS).

Bosić je prijavio Majkić zbog povrede kodeksa ponašanja zastupnika i delagata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. On je medijima kazao da je prijavu podnio zbog notornih laži koje je Majkić iznijela o njemu u udarnom terminu RTRS-a.

Naime, Bosić je rekao da je bio šokiran kada je na RTRS-u čuo izjavu Dušanke Majkić da je poslije "pada" Zakona o akcizama sretan dotrčao u parlamentarni restoran i rekao: "Dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata".

Majkić se nakon podnošenja prijave branila kako je ona samo prenijela izjavu koju je u toku sjednice izrekao zastupnik SBB-a Damir Arnaut.

"Ja nemam tu šta da dodajem. Postoje ljudi koji će to potvrditi. Ja se nadam da će Arnaut, koji je to ispričao, biti hrabar da to ponovi na raspravi. Treba biti hrabar i stajati iza rečenog. To je očito i to je rečeno, postoji 40 zastupnika koji su to čuli", rekla je Majkić.

Ipak, stenogram objavljen na zvaničnoj web stranici Parlamentarne skupštine BiH demantuje Majkić s obzirom na to da Arnaut u svom izlaganju nije spomenuo Mladena Bosića.

"Kad bih ja prepričavao situaciju iz restorana kad su drugi put pale akcize i kad smo samo bili nas trojica kolega i za susjednim stolom, ustvari malo niže, kolege iz vaše stranke i gdje je bila doslovno rečenica – 'Dodik je gotov neće moći ni penzije isplatiti, ha, ha, ha'. Vidite, to je degutantno", piše u stenogramu da je rekao Arnaut.