BiH
0

Parlamentarci Grada Zagreba u posjeti Sarajevu

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba predvođeno Tatjanom Holjevac, predsjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba boravi u dvodnevnoj posjeti Gradu Sarajevu na zvanični poziv predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marina Ivaniševića.

Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba danas je prisustvovalo sjednici Kolegija Gradskog vijeća Grada Sarajeva, nakon čega su vođeni bilateralni razgovori o parlamentarnoj, kulturnoj i drugim vidovima saradnje između glavnih gradova Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje Grada Sarajeva.

Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba u poslijepodnevnim satima obići će stari dio grada Sarajeva u pratnji svog domaćina predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marina Ivaniševića, koji će im pokazati kulturno-historijske znamenitosti bh. prijestolnice, koju ne bez razloga nazivaju evropskim Jerusalemom, s obzirom na to da se na tako malom prostoru nalaze Begova džamija, Stara pravoslavna i Saborna crkva, Katedrala i jevrejska sinagoga.

Pored predsjednice Holjevac, u izaslanstvu Gradske skupštine Grada Zagreba nalazi se Neven Mimica, gradski zastupnik, predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju i potpredsjednik Hrvatskog sabora, Jelena Pavičić-Vukičević, gradska zastupnica i predsjednica Odbora za izbor i imenovanja, Alenka Košiša Čičin Šain, gradska zastupnica i predsjednica Odbora za mjesnu samoupravu, Antun Mateš, gradski zastupnik i Marko Marinić, savjetnik u kabinetu predsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.