{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarci BiH u posjeti Sloveniji

S
SRNA
11.11.2013. u 08:07
3
1
Parlamentarci BiH u posjeti Sloveniji
3
Parlamentarci BiH u posjeti Sloveniji
Parlament Slovenije
Članovi Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost, te Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH boravit će od danas do 13. novembra u bilateralnoj radnoj posjeti institucijama vlasti Slovenije.
Tokom prvog radnog dana predstavnici Parlamentarne skupštine BiH posjetit će parlament Slovenije, gdje će u odvojenim susretima razgovarati sa rukovodstvom i članovima komisija za odbranu, odnosno Mandatno–izborne Komisije slovenačkog parlamenta, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Drugi dan predviđen je za posjetu Ministarstvu odbrane i Vojsci Slovenije, gdje će biti održani sastanci sa rukovodstvom 1. Komande i 10. puka Vojske Slovenije.

Predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH će u okviru sastanka sa predstavnicima Direktorata za odbrambenu politiku biti predstavljena struktura budžeta za odbranu Slovenije.

Posljednji dan radne posjete koja se realizuje uz podršku Misije OEBS u BiH, planiran je za posjetu Komisiji za sprečavanje korupcije Slovenije, gdje će se delegacija Parlamentarne skupštine BiH sastati sa zamjenikom predsjednika ove Komisije i njegovim saradnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: