Na novom zadatku
453

Parlamentarac Saša Magazinović: Od danas sam volonter, nije vrijeme za svađe

A. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović odlučio je pridružiti se Timu volontera Sarajevo, i kako je on naveo, konkretno pomoći građanima tokom pandemije koronavirusa.

Tu vijest Magazinović je objavio na svom Facebook profilu rekavši da je od danas na novom zadatku te da smatra da svaki pojedinac treba pomoći zajednici onoliko koliko prilike i lični kapaciteti dozvoljavaju.

"I ne samo kada je krizna situacija. Tada posebno. Nastojao sam da se uvijek tako ponašam. Nije ovo vrijeme za politiziranje, svađe i prepirke. Ovo je vrijeme kada svi trebamo dati svoj vrlo konkretan doprinos da ovo sve traje što je moguće kraće. Zato sam odlučio da pored ostalih obaveza odvojim vrijeme i za dodatni angažman. Od danas sam volonter u Heroji ulice - Tim Volontera Sarajevo - TVS. Impresioniran sam energijom i dobrom organizacijom ljudi koji su, kao dio sistema, na usluzi građanima kojima je pomoć potrebna. Takvih je danas mnogo. Pa ko ne bi želio biti dio takvog tima?", napisao je Magazinović u svojoj objavi na Facebooku.

Magazinović je na kraju pozvao sve, a posebno kolege političare da se stave na raspolaganje organizacijama koje na konkretan način na terenu pomažu onim najugroženijim.

"Ako sada nećemo biti sa ljudima na terenu, kada ćemo? Podijelite i vi broj Tima volontera Sarajevo. Pomažite drugima i budite dobri ljudi. Proći će ovo brzo , a vidimo se na terenu. Dio mojih primanja će biti usmjeren upravo za potrebe funkcionisanja mreže volontera", zaključio je Magazinović.