{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Parlament za Evropu" o malim i srednjim preduzećima

S
10.5.2010. u 07:58
0
0
"Parlament za Evropu" o malim i srednjim preduzećima
0
"Parlament za Evropu" o malim i srednjim preduzećima
Predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta danas će u Sarajevu, u okviru projekta "Parlament za Evropu", razgovarati o razvoju malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednoj reformi u kontekstu prijema u članstvo EU, najavljeno je iz Kancelarije specijalnog predstavnika EU (EUSR).
Specijalni predstavnik EU u BiH razvio je projekt "Parlament za Evropu" kako bi pomogao parlamentarcima u BiH da efikasno rade na obimnom poslu u oblasti zakonodavstva koji proističe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Evropskog partnerstva.

"Parlament za Evropu" je osmišljen tako da ohrabruje aktivan, informisan i konstruktivan angažman svih članova parlamenata u procesu evropskih integracija.

Usmjeren je na ključnu ulogu parlamentaraca koji se trebaju pobrinuti da BiH ispuni uslove EU i na taj način ispune svoju ulogu koja se tiče poboljšanja životnih standarda svih građana.

"Parlament za Evropu" jedan je od ključnih projekata pod okriljem EUSR-a, čiji je cilj da dnevni red EU dovede u žižu političkog i javnog interesovanja.

Slične inicijative uključuju i predstavnike civilnog društva, a posebno mladih i nevladinog sektora, političkih stranaka i medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: