{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize

F
6.5.2009. u 17:06
0
0
Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize
0
Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize
Nakon višesatne rasprave, Predstavnički dom Federalnog parlamenta zadužio je na današnjoj sjednici u Sarajevu Federalnu vladu da dostavi u Parlament program mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize u Federaciji.
Taj program Vlada treba da uradi na osnovu izuzetno velikog broja prijedloga iznesenih na današnjoj sjednici od više parlamentarnih stranaka i Građanske koordinacije, koju čine 25 udruženja i organizacija u sadjejstvu sa Savezom samostalnih sindikata BiH.

Vladin program mjera treba da bude dostavljen Parlamentu do kraja ove 22. redovne sjednice Predstavničkog doma koja će zbog obimnog dnevnog reda biti održana u više nastavaka.

Po riječima dopredsjedavajućeg Doma Marinka Čavare sjednica bi eventualno mogla biti okončana do kraja ovoga mjeseca.

Prijedloga za ublažavanje posljedica ekonomske krize ima i Federalna vlada.

Sve mjere iznesene na današnjoj sjednici, bilo da su predložene iz Vladinog ili nevladinog sektora imaju zajednički imperativ - smanjenje javne potrošnje u Federaciji.

Smanjenje potrošnje u javnom sektoru nalaže i Međunarodni monetarni fond cijeloj Bosni i Hercegovini, a Federaciji uštedu na svim nivoima vlasti od 414 miliona KM.

Današnju parlamentarnu raspravu o mjerama za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize inicirala je Građanska koordinacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: