{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize

F
6.5.2009. u 17:06
0
0
Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize
0
Parlament od Vlade traži program za ublažavanje krize
Nakon višesatne rasprave, Predstavnički dom Federalnog parlamenta zadužio je na današnjoj sjednici u Sarajevu Federalnu vladu da dostavi u Parlament program mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize u Federaciji.
Taj program Vlada treba da uradi na osnovu izuzetno velikog broja prijedloga iznesenih na današnjoj sjednici od više parlamentarnih stranaka i Građanske koordinacije, koju čine 25 udruženja i organizacija u sadjejstvu sa Savezom samostalnih sindikata BiH.

Vladin program mjera treba da bude dostavljen Parlamentu do kraja ove 22. redovne sjednice Predstavničkog doma koja će zbog obimnog dnevnog reda biti održana u više nastavaka.

Po riječima dopredsjedavajućeg Doma Marinka Čavare sjednica bi eventualno mogla biti okončana do kraja ovoga mjeseca.

Prijedloga za ublažavanje posljedica ekonomske krize ima i Federalna vlada.

Sve mjere iznesene na današnjoj sjednici, bilo da su predložene iz Vladinog ili nevladinog sektora imaju zajednički imperativ - smanjenje javne potrošnje u Federaciji.

Smanjenje potrošnje u javnom sektoru nalaže i Međunarodni monetarni fond cijeloj Bosni i Hercegovini, a Federaciji uštedu na svim nivoima vlasti od 414 miliona KM.

Današnju parlamentarnu raspravu o mjerama za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize inicirala je Građanska koordinacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: