{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlament BiH: Naredne srijede sastanak sa predstavnicima udruženja nacionalnih manjina

F
17.7.2007. u 13:15
0
0
Parlament BiH: Naredne srijede sastanak sa predstavnicima udruženja nacionalnih manjina
0
Parlament BiH: Naredne srijede sastanak sa predstavnicima udruženja nacionalnih manjina
Naredne srijede u Parlamentarnoj skupštini BiH održat će se sastanak Radne grupe za provođenje odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH sa predstavnicima registriranih udruženja nacionalnih manjina koja djeluju u BiH.
Ovo je zaključeno u utorak u Sarajevu na sastanku Radne grupe koja djeluje u okviru Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz bh. parlamenta.

Analizirani su i prijedlozi koji su pristigli nakon što je početkom prošlog mjeseca objavljen javni poziv za kandidiranje u članstvo Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Članovi Radne grupe konstatovali su da među prispjelim dokumentima nema prijava predstavnika Crnogoraca, Rumuna, Rusa, Rusina i Turaka koji još uvijek nisu registrirali svoja udruženja ali i da su izostale prijave Mađara, Makedonaca, Njemaca, Slovaka i Slovenaca čija udruženja aktivno djeluju u BiH.

Stoga će, rečeno je u utorak, predstojeći sastanak biti prilika da se predstavnici nacionalnih manjina još jednom pozovu da učestvuju u formiranju Vijeća nacionalnih manjina BiH kako bi ono, u skladu sa Zakonom o zaštiti prava nacionalnih manjina u BiH djelovalo kao savjetodavno tijelo Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: