|

FOTO
/
"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu

"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu
0
S
Sarajevo-x.com
15.2.2011. u 14:51
4
komentara
0

dijeljenja
"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu
Lijepo vrijeme i dobri uslovi rezultirali su nastavak akcije masovnog orezivanja stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu. Tako su od prošle sedmice radnici KJKP "Park" na terenu i rade na formiranju, oblikovanju i podizanju krošnji stabala, s posebnom pažnjom na stabla čije krošnje je snijeg u okrobru 2009. godine oštetio ili polomio.
Orezivanje aleje sofore u Džamijskoj ulici u Novom Sarajevu počelo je prošle sedmice, a ovom akcijom bit će obuhvaćena i stabla sofore i crvenocvijetnog bagrema u ulici Porodice Ribar. Radnici "Parka" uz pomoć dvije auto korpe na terenu orezuju grane, a ujedno se radi i na odvozu i čišćenju odsječenih grana. Ukupno će biti orezano preko 80 stabala, jer će se akcija u ovoj općini proširiti i na pojedina stabla na zelenim površinama, koja su oštećena i gdje je potrebna intervencija.


Oblikovanje i podizanje krošnji, te orezivanje oštećenih i osušenih grana radnici "Parka" Sarajevo počeli su jutros i u Bulevaru Meše Selimovića, pored zgrade Općine Novi Grad i bit će uređeno 15 komada crvenolisne šljive (Prunusa). U ovoj ulici danas se radilo i na orezivanju grmlja i čišćenju zelenih površina.


Ukoliko vremenski uslovi dozvole, akcija orezivanja i oblikovanja krošnji stabala će biti nastavljena i narednih dana. Rok za završetak akcije, kako je predviđeno Programom održavanja, je najkasnije do polovine marta, zbog vegetacije, poručuju iz "Parka".
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...