{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu

S
15.2.2011. u 14:51
0
4
"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu
0
"Park" orezuje oko 100 stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu
Lijepo vrijeme i dobri uslovi rezultirali su nastavak akcije masovnog orezivanja stabala u Novom Sarajevu i Novom Gradu. Tako su od prošle sedmice radnici KJKP "Park" na terenu i rade na formiranju, oblikovanju i podizanju krošnji stabala, s posebnom pažnjom na stabla čije krošnje je snijeg u okrobru 2009. godine oštetio ili polomio.
Orezivanje aleje sofore u Džamijskoj ulici u Novom Sarajevu počelo je prošle sedmice, a ovom akcijom bit će obuhvaćena i stabla sofore i crvenocvijetnog bagrema u ulici Porodice Ribar. Radnici "Parka" uz pomoć dvije auto korpe na terenu orezuju grane, a ujedno se radi i na odvozu i čišćenju odsječenih grana. Ukupno će biti orezano preko 80 stabala, jer će se akcija u ovoj općini proširiti i na pojedina stabla na zelenim površinama, koja su oštećena i gdje je potrebna intervencija.


Oblikovanje i podizanje krošnji, te orezivanje oštećenih i osušenih grana radnici "Parka" Sarajevo počeli su jutros i u Bulevaru Meše Selimovića, pored zgrade Općine Novi Grad i bit će uređeno 15 komada crvenolisne šljive (Prunusa). U ovoj ulici danas se radilo i na orezivanju grmlja i čišćenju zelenih površina.


Ukoliko vremenski uslovi dozvole, akcija orezivanja i oblikovanja krošnji stabala će biti nastavljena i narednih dana. Rok za završetak akcije, kako je predviđeno Programom održavanja, je najkasnije do polovine marta, zbog vegetacije, poručuju iz "Parka".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: