{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Park na Čobaniji dobio novo ruho: Djeca imaju novo mjesto za bezbrižnu igru

19.11.2014. u 11:37
234
55
Park na Čobaniji dobio novo ruho: Djeca imaju novo mjesto za bezbrižnu igru
234
Park kod Čobanije, koji je zbog potreba gradilišta hotela Marriott Residence Inn bio zatvoren, vraćen je građanima Sarajeva na upotrebu u još ljepšem ruhu nego što je bio. Osim zelenila, novih sadnica i klupa, park je upotpunjen novim sadržajima za djecu, a napravljena je i posebna meka podloga koja dodatno štiti mališane.
"Prema ugovoru Općine Centar i investitora SEIC-a bili su dužni po završetku radova ponovo srediti park. Sretan sam što je danas park u ovom stanju i mislim da je jedan od najljepših u centru grada. Urađen je po svim evropskim standardima kada je riječ o sigurnosti i svemu ostalom", rekao je Dževad Bećirović, načelnik Općine Centar.

U park je uloženo oko 60.000 KM, a idejni projekat radilo je KJKP Park, čiji će radnici voditi brigu o njemu ubuduće.

"Potrudili smo se da park vratimo u bolje stanje nego što je prije bio i mislim da će djeca i građani uživati u njemu. Dao sam stručnjacima da projektuju i nismo štedjeli jer smo htjeli da bude što bolji. Tražio sam da bude najkvalitetnija oprema, a ljudi iz svoje struke su dali prijedloge za materijale koji su sigurno u skladu s evropskim standardima", rekao je Enes Kazazić, direktor SEIC-a.

Radnici KJKP Park kazali su kako su sretni što će građani ovog dijela općine imati gdje izvesti svoju djecu i odmoriti se, te su obećali da će učiniti sve što je u njihovoj moći da park ostane u ovakvom stanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: