Skupština KS odlučuje
83

Park na Alipašinom Polju ponijet će naziv po ubijenim sarajevskim policajcima Adisu i Davoru

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo sutra će razmatrati odluku o davanju naziva parka na Alipašinom Polju po ubijenim sarajevskim policajcima Adisa Šehoviću i Davoru Vojinoviću.
Policijski službenici Adis Šehović i Davor Vojinović su ubijeni u oktobru 2018. godine prilikom obavljanje policijske dužnosti i to u ulici Geteova na području Općine Novi Grad Sarajevo, Alipašino Polje.

Za njihovo ubistvo optužene su tri osobe i trenutno se sudski postupak vodi pred Kantonalnim sudom Sarajevo. Optuženi su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je sa sutra, a pred zastupnicima će se naći i prijedlog koji je uputila Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti.

Riječ je o prijedlogu da park u C-fazi Alipašinom Polja ponese naziv po ubijenim policajcima Adisu i Davoru. Radi se o parku između ulica Bosanska i Trga nezavisnosti. Prijedlog je uputio predsjedavajući komisije Elvis Vreto.

"Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj dana 20.06.2023.godine je razmatrala Zaključak Općinskog Vijeća Novi Grad Sarajevo o davanju naziva parku na lokalitetu MZ "Alipašino Polje C II", isti usvojila, utvrdila Prijedlog ove odluke, i istu uputila u skupštinsku proceduru s cjelokupnom dokumentacijom na razmatranje i usvajanje", navodi se u obrazloženju komisije koje je ustupljeno Skupštini KS.

Park bi nosio naziv "Adis Šehović i Davor Vojinović".