{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Park i Općina Novo Sarajevo uređuju zelene površine

18.4.2012. u 14:47
2
0
Park i Općina Novo Sarajevo uređuju zelene površine
2
Park i Općina Novo Sarajevo uređuju zelene površine
Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Općine Novo Sarajevo i KJKP Park zvanično je otpočela realizacija projekata uređenja parkovskih površina i mobilijara na području Novog Sarajeva.
Sporazum, koji su u ime Općine i preduzeća Park potpisali načelnik Nedžad Koldžo i direktor Rešad Pašić, odnosi se na na sadnju mladih sadnica, drveća i grmlja, sadnju ruža i sezonskog cvijeća, sanaciju oštećenih dječijih igrališta i mobilijara, kao i izgradnju novih te popravku i zamjenu oštećenih i ugradnju novih klupa, čišćenje zapuštenih i rekonstrukciju oštećenih zelenih površina, postavljanje betonskih žardinjera, PVC kesa u korpe za sitni otpad, sječu i obrezivanje stabala te sadnju lukovica.

Ovogodišnja vrijednost Sporazuma iznosi 130.000 KM, a prema riječima načelnika Koldže u odnosu na prošle godine povećana je za 30.000 KM, iz razloga što zbog problema u vezi s prikupljanjem i odvozom smeća, te psima lutalicama koji to raznose, velike količine smeća završe upravo na zelenim površinama. "Novo Sarajevo će ove godine dobiti još najmanje jednu novu aleju stabala, a odrasla stabla, čije krošnje predstavljaju određene smetnje, posebno na području Grbavice, će biti obrezana", istakao je načelnik Koldžo.

Značaj Sporazuma, u vrijeme nedovoljnog finansiranja poslova koje preduzeće Park obavlja, iz razloga nadopune i poboljšanja usluge uređenja i održavanja zelenih površina, koje ovo preduzeće pruža, je prema mišljenju direktora Pašića, ogroman. On je još jednom apelirao na građane da čuvaju zelenilo, parkovski i mobilijar na dječijim igralištima, jer su oni javno dobro svih građana Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: