BiH
0

Paravac: Nema alternative uključenju BiH u evroatlantske integracije

FENA
Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac izjavio je danas u Banjoj Luci da su današanje Oružane snage BiH rezultat kompromisa, te da u ovom trenutku nema alternative neophodnosti uključenja BiH u evroatlantske integracije.

Navodeći da je bilo dosta nezadovoljstva reformom odbrane u BiH, Paravac je ukazao da je ta reforma zasnovana na vanjskopolitičkoj orijentaciji BiH koja je put ka Evropskoj uniji i "Partnerstvu za mir".

Paravac je uz druge predstavnike vlasti BiH i RS-a, te Oružanih snaga BiH i političke zvaničnike RS-a danas u banjalučkoj kasarni "Kozara" prisustvovao obilježavanju Vidovdana, krsne slave Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji njeguje tradicije Vojske Republike Srpske.

Ministar odbrane BiH Nikola Radovanović uputio je čestitike povodom ove proslave, uz želju da se u budućem radu pokaže profesionalizam, upornost i istrajnost.

Predsjednik RS-a Dragan Čavić je kazao da je Vidovdan, slava Trećeg pješadijskog puka koji njeguje tradiciju Vojske RS-a, pravo i obaveza, te da će obilježavanje tog praznika biti nastavljeno jer je to uređeno i Zakonom o odbrani BiH.

Premijer RS-a Milorad Dodik ocijenio je da je današnja proslava prilika da se pokaže pravo da se očuva tradicija Vojske RS-a.

Izrazio je nadu da će se naredne godine, kada zažive sve odredbe Zakona o oružanim snagama BiH, ova manifestacija obilježiti značajnije.