{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paraplegičari neće mesdžid u parku u Lužanima

28.8.2012. u 19:47
19
Paraplegičari neće mesdžid u parku u Lužanima
19
Paraplegičari neće mesdžid u parku u Lužanima
Paraplegičari u "spornom" parku (Foto: Klix.ba)
Ratni vojni invalidi i paraplegičari iz ilidžanskog naselja Lužani demantovali su tvrdnje načelnika Općine Ilidža Senaida Memića, prema kojima je on dao podršku za izgradnju mesdžida, na zahtjev i za potrebe paraplegičara iz tog naselja.
"U Lužanima živi sedam RVI paraplegičara i dva amputirca. Ispod površine parka, na kojem bi se navodno trebao graditi mesdžid, prolaze važni infrastrukturni objekti, vodovodna cijev, kolektor i toplovod. Zbog tih instalacija nije postojala zakonska mogućnost da se na tom zemljištu izgrade stanovi za još trojicu naših kolega, te su oni dobili odvojene lokacije", kazali su za Klix.ba paraplegičari i invalidi iz Lužana. Ističu kako se u ovom slučaju manipuliše njihovim imenima i na njihovoj nesreći žele ostvariti predizborni ciljevi i imovinska korist.

"Nafiz Hodžić, sekretar Općinske organizacije RVI Ilidža, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lužani i predsjednik Odbora za izgradnju mesdžida, navodno za potrebe RVI paraplegičara, nije uopće razgovarao sa bilo kim od nas, kojih se ovo direktno tiče.

Zato molimo da se obustavi dodjela javne površine, parka za potrebe izgradnje mesdžida za RVI paraplegičare. Naglašavamo da nismo protiv izgradnje bilo kojeg vjerskog objekta, ali smo protiv toga da se na javnoj površini, parku izgrađenom za našu djecu i djecu naših sugrađana, gradi bilo kakav objekt, pa i vjerski", stoji u saopćenju koje su potpisali Haso Tajić, Ismir Fatić, Fahrudin Ćatović, Adnan Trgo, Almedin Jelašković i Suljo Golo.

Od načelnika traže da demantuje izjavu prema kojoj je raspisao Konkurs za izgradnju mesdžida za njihove potrebe. "Želimo da to znaju i vijećnici Ilidže prilikom razmatranja inicijative građana protiv uzurpacije zelenih površina u našem naselju", navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, prije nekoliko dana načelnik Memić je u izjavi za naš portal naveo kako je raspisao konkurs za dodjelu zemljišta za izgradnju mesdžida na zahtjev paraplegičara koji žive u Lužanima te ocijenio da oni imaju pravo tražiti da im se stvore uvjeti kako bi lakše mogli ispunjavati svoje vjerske obaveze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: