Špirić o tužbi protiv Dodika
0

'Paralelne strukture u BiH su opasne'

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da o krivičnoj prijavi protiv premijera RS-a Milorada Dodika nisu bili informirani najodgovorniji predstavnici vlasti u BiH, te da to govori da postoje, kako je naveo, paralelne strukture u BiH, što je "veoma opasno".

Špirić je sinoć za BN televiziju rekao da je krivičnu prijavu protiv Dodika podnijela jedna grupa unutar Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a da njeno rukovodstvo ništa nije znalo o tome.

On tvrdi da sve to predstavlja jednu vrstu "specijalnog rata" protiv Dodika.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je ocijenio i da je pred BiH nesigurno vrijeme i da je sada, kada se očekuje da se BiH bavi isključivo interesima građana, potrebno odgovarati na pitanja o kojima ne bi moralo da se govori u normalnoj, pravno uređenoj državi.

On je pozvao sve institucije vlasti u BiH da ozbiljno razgovaraju o tome, kako kaže, kakvu državu izgrađuju.

Podsjećamo, premijer RS-a Milorad Dodik sinoć je rekao da je za krivičnu prijavu koja je podnesena protiv njega i još nekoliko osoba, zbog, navodno, pričinjenje štete budžetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona KM, odgovorna „grupa ljudi okupljena oko pomoćnika direktora SIPA-e Dragana Lukača“.

Dodik je iznio niz optužbi na Lukačev račun, kao i na Federalnu televiziju.