{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom

F
16.5.2008. u 14:06
0
0
Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom
0
Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom
Pregovarački timovi Bosne i Hercegovine i Švicarske su 14. i 15. maja u Sarajevu održali pregovore o Sporazumu o viznim olakšicama i Sporazumu o readmisiji. Pregovori su održani na osnovu prijedloga i inicijative bosanskohercegovačke strane.
Prijedlozi i primjedbe oba pregovaračka tima su razmatrani i po usaglašavanju uvršteni u tekst sporazuma. Oba sporazuma su sačinjena u skladu sa sporazumima koje je Bosna i Hercegovina potpisala s Evropskom komisijom.

Šefovi pregovaračkih timova BiH Bakir Dautbašić i Švicarske Reto Hüsler su parafirali dogovorene tekstove Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji. Svečano potpisivanje oba sporazuma se očekuje po završetku procedura u BiH i Švicarskoj.

Pregovaračke timove Švicarske i BiH primio je ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović i čestitao im na uspješno obavljenim pregovorima.

On je izrazio nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o policijskoj saradnji doprinijeti unapređenju odnosa između dvije države.

Ministar Sadović je posebno istaknuo značaj Sporazuma o viznim olakšicama za građane BiH i nadu da će nadležne vlasti Švicarske uskoro razmatrati mogućnost otvaranja pregovora o slobodnom viznom režimu, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: