{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom

F
16.5.2008. u 14:06
0
0
Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom
0
Parafiranje Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji BiH sa Švicarskom
Pregovarački timovi Bosne i Hercegovine i Švicarske su 14. i 15. maja u Sarajevu održali pregovore o Sporazumu o viznim olakšicama i Sporazumu o readmisiji. Pregovori su održani na osnovu prijedloga i inicijative bosanskohercegovačke strane.
Prijedlozi i primjedbe oba pregovaračka tima su razmatrani i po usaglašavanju uvršteni u tekst sporazuma. Oba sporazuma su sačinjena u skladu sa sporazumima koje je Bosna i Hercegovina potpisala s Evropskom komisijom.

Šefovi pregovaračkih timova BiH Bakir Dautbašić i Švicarske Reto Hüsler su parafirali dogovorene tekstove Sporazuma o viznim olakšicama i Sporazuma o readmisiji. Svečano potpisivanje oba sporazuma se očekuje po završetku procedura u BiH i Švicarskoj.

Pregovaračke timove Švicarske i BiH primio je ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović i čestitao im na uspješno obavljenim pregovorima.

On je izrazio nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o policijskoj saradnji doprinijeti unapređenju odnosa između dvije države.

Ministar Sadović je posebno istaknuo značaj Sporazuma o viznim olakšicama za građane BiH i nadu da će nadležne vlasti Švicarske uskoro razmatrati mogućnost otvaranja pregovora o slobodnom viznom režimu, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: