{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papina poruka građanima BiH: Dolazim da vas ohrabrim za miran suživot

Klix.ba
2.6.2015. u 19:54
276
320
Papina poruka građanima BiH: Dolazim da vas ohrabrim za miran suživot
276
Papina poruka građanima BiH: Dolazim da vas ohrabrim za miran suživot
Papa Franjo koji će u subotu posjetiti Sarajevo uputio je još jednu poruku građanima Bosne i Hercegovine u kojoj je iskazao potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu u BiH i ohrabrenju za miran suživot. Poruku prenosimo u cijelosti.
Draga braćo i sestre!

Još je nekoliko dana do putovanja koje će me dovesti među vas u Sarajevo. Ta mi misao ulijeva radost i želim već sada uputiti srdačan pozdrav svima vama koji živite u tom gradu te u Bosni i Hercegovini.

Dolazim među vas uz Božju pomoć da vjernike katolike utvrdim u vjeri, da iskažem potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji.

Pozivam vas da mi se pridružite u molitvi da ovo apostolsko putovanje mogne donijeti plodove kojima se nadamo za kršćansku zajednicu i za cijelo društvo.

"Mir vama!" To je moto moga pohoda. To su riječi kojima je uskrsli Isus pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere, kada se ukazao na Uskrs navečer. Upravo On, naš Gospodin i naša nada dariva nam svoj mir da ga primimo u svoje srce i širimo s radošću i jubavlju.

Sa svoje strane, spremam se doći među vas kao brat i glasnik mira, kako bih svima izrazio – naglašavam svima! –svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav.

Draga braćo u Bosni Hercegovini, svima vam donosim svoju ljubav i snažnu duhovnu blizinu. Vas katolike ohrabrujem da budete uz vaše sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi, pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, u suživotu i međusobnoj suradnji.

Čeznući da vas susretnem, zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije.

Hvala i do skorog susreta!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: