|

Papin izaslanik u BiH: Najveće čudo Međugorja su ispovijedi

Papin izaslanik u BiH: Najveće čudo Međugorja su ispovijedi
3
Klix.ba
2.4.2017. u 15:29
131
komentara
3

dijeljenja
Papin izaslanik u BiH: Najveće čudo Međugorja su ispovijedi Međugorje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser na misi jučer navečer u Međugorju, gdje su zabilježena navodna ukazanja Gospe, poručio je da su "najveće čudo Međugorja ispovijedi".
"Najveće čudo Međugorja su ispovijedi. Sakrament praštanja i milosrđa. To je sakrament uskrsnuća", istakao je poljski nadbiskup i upozorio na krizu ispovijedi u zemljama zapada.

Poljski nadbiskup imenovan je početkom februara posebnim papinim izaslanikom za Međugorje sa zadaćom rješavanja pastoralne skrbi za veliki broj hodočasnika koji svake godine dolazi u ovo svjetski poznato mjesto zbog navodnih ukazanja Blažene Djevice Marije koju u Međugorju nazivaju Kraljicom Mira zbog specifičnih poruka koje navodno šalje vidjelicama.

"Mi je zovemo, posebno ovdje, Kraljica mira. Ona je svuda i svuda je dopušteno nju častiti. Mi joj zahvaljujemo zbog njene stalne prisutnosti kod svakoga od nas", rekao je Hoser, prenosi Hina.

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom.

"Želim vas ohrabriti i potaknuti u svojstvu posebnog papinskog izaslanika da širite cijelim svijetom mir putem obraćenja srca. Dolazi do sukoba u porodicama, društvima i zemljama i treba nam nebeska intervencija. A prisustvo Blažene Djevice Marije, to je jedna od tih intervencija. To je Božija inicijativa“, dodao je.

Gospina navodna ukazanja u Međugorju traju od 1981. godine.
Prijavi grešku


Komentari (131)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...