BiH
3

Papa Franjo čestitao imendan kardinalu Vinku Puljiću

FENA
Vinko Puljić (Foto: Klix.ba)
Vinko Puljić (Foto: Klix.ba)
Sveti Otac Franjo uputio je danas čestitku u povodu imendana nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji je za svoga zaštitnika izabrao sv. Vinka, đakona koji je podnio mučeničku smrt u vrijeme cara Dioklecijana.

"Spominjući se Vašeg imendana, u duhu učestvujem u Vašem slavlju te Vam od srca čestitam. Želim Vam obilje Božje milosti i mira po moćnom zagovoru Vašeg nebeskog Zaštitnika te od srca udjeljujem apostolski blagoslov Vama i svima koji Vam pomažu u vršenju pastirske službe", napisao je papa Franjo u svojoj imendanskoj čestitci kardinalu Puljiću koju je prenio zamjenik državnog tajnika nadbiskup Giovanni Angelo Becciu.

Čestitci pape Franje pridružio se i državni sekretarnadbiskup Pietro Parolin. "Prigodom Vašeg cijenjenog imendana, primite moju najiskreniju čestitku uz iskrene molitve Vašem nebeskom Zaštitniku za Vas i za Vašu službu".

I zamjenik državnog sekretara nadbiskup Giovanni Angelo Becciu pridružio se čestitkama sljedećim riječima: "I osobno se pridružujem dobrim željama za Vaš imendan. Dok prosim s Neba za Vašu zaštitu svetog Vinka, koristim prigodu pozdraviti Vas s najdubljim poštovanjem. Vašoj Uzoritosti odani u Kristu Isusu".