{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa Franjo će ručati u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu

6.6.2015. u 12:13
112
49
Papa Franjo će ručati u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu
112
Papa Franjo će ručati u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu
Poglavar Katoličke crkve papa Franjo koji je danas u službenoj posjeti Sarajevu, nakon mise na stadionu Koševo otići će na ručak koji će biti organizovan u prostorijama Apostolske nuncijature u Sarajevu.
Ručak je planiran u 13:15 sati, nakon čega će papa imati susret sa svećenicima, redovnicima i redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima u Katedrali, koji počinje u 16:20 sati.

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u našoj zemlji, ekvivalentno ambasadi. Sjedište Apostolske nuncijature nalazi se u ulici Pehlivanuša 9.

Apostolski nuncij predstavlja Svetog Oca u Katoličkoj crkvi u BiH i u Vladi naše zemlje. Njegova uloga je ekvivalentna jednom ambasadoru. On ima i crkvene i diplomatske dužnosti. Crkvena uloga Apostolskog nuncija je učvršćivati i jačati veze jedinstva koje postoje između pape i Crkve. Diplomatska uloga Apostolskog nuncija je promicati i poticati odnose između Svete Stolice i države, te rješavati pitanja koja se tiču odnosa između Crkve i države.

Sveta Stolica je uspostavila bilateralne odnose s Bosnom i Hercegovinom 1992. godine, a sadašnji apostolski nuncij u našoj zemlji je nadbiskup Luigi Pezzuto.

Papa Franjo boravi danas u Sarajevu u okviru pastoralnog pohoda koji se odvija pod geslom "Mir vama".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: