{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paola Pampaloni u BiH

F
23.1.2009. u 11:23
0
0
Paola Pampaloni u BiH
0
Paola Pampaloni u BiH
Šefica Odjela za BiH unutar Direkcije Evropske komisije za proširenje Paola Pampaloni stigla je u srijedu, 21. januara, u Bosnu i Hercegovinu kako bi prisustvovala prvom sastanku pododbora Privremenog sporazuma između EU i BiH nakon njegovog stupanja na snagu.
Pampaloni takođe učestvuje na sjednici RPM-a (Praćenje procesa reformi) koja je počela 22. januara i završava danas.

Na prvom sastanku pododbora za primjenu Privremenog sporazuma se razgovaralo o pitanjima koja se tiču sektora transporta, dok će se na sektorskoj sjednici RPM-a razgovarati o pitanjima transporta (ne uključujući tranzit), energetike, zaštite okoliša i regionalnog razvoja.

Sastanku Pampaloni s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem, koji je održan u srijedu, prisustvovao je i šef Delegacije Evropske komisije u BiH ambasador Dimitris Kourkoulas.

Pampaloni je ponovo naglasila zalaganje Evropske komisije za pružanje podrške BiH kako bi napredovala u procesu evropskih integracija.

Sedmice i mjeseci koji slijede su od izuzetnog značaja za evropsku budućnost BiH jer će pozitivna evidencija provjere (track-record) u provedbi reformi koje zahtijevaju Evropska unija i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju/Privremeni sporazum, olakšati dalje korake ka Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Špirić je izrazio sopstveno kao i zalaganje Vijeća ministara BiH za dalji proces evropskih integracija.

Pampaloni je preuzela dužnost šefice Odjela za BiH unutar Generalne direkcije EK-a za proširenje 1. januara 2009.

Prije preuzimanja ove dužnosti Pampaloni je bila šefica Odjela za Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju, saopćeno je danas iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: