Uživanje na 37 stepeni
600

Panonska jezera vrve od kupača: Pogledajte kako se Tuzlaci rashlađuju u vrelom julskom danu

A. K.
Uživanje na slanim slapovima (Foto: A. K./Klix.ba)
(Foto: A. K./Klix.ba)
Ova srijeda predstavlja jedan od najtoplijih dana u ovoj godini u Tuzli, a brojni građani spas od vrućina odlučili su potražiti u kompleksu panonskih jezera.

Relaksacija na tri slana jezera, ali i slapovima kao inhalacionom centru Pannonice ove srijede izbor su velikog broja građana koje je zabilježio objektiv reportera portala Klix.ba.

Ulaznim kapijama kompleksa prolazili su posjetitelji tokom cijelog dana, a izuzetno velika gužva zabilježena je u poslijepodnevnim satima, tačnije oko 17:30 sati, kada je temperatura zraka u Tuzli iznosila čak 37 stepeni celzija.

Uz rashlađivanje u slanim jezerima u centru grada posjetitelji su se također odlučili i za uživanje u ugostiteljskim objektima.

Za razliku od ranijih godina, zbog pandemije koronavirusa i ekonomske štete koju je nanijela i ovom kompleksu, pred ovu sezonu nije bilo velikih infrastrukturnih projekata, međutim novim detaljima osvježeni su prateći objekti i plaže, kako bi ambijent bio bogatiji.

U narednom periodu predviđena je i produkcija zabavnih programa u ugostiteljskim objektima, shodno epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi.

Između ostalog predviđeni su after beach partyji, bez većih koncertnih aktivnosti, s obzirom da one mjerama nisu dozvoljene.