BiH
0

Panel diskusija "Balkan u evropskoj budućnosti“

Sarajevo-x.com
Evropski fond za Balkan povodom svečanog početka rada najavljuje panel diskusiju "Balkan u evropskoj budućnosti“ koja će se održati 18. juna 2008. godine u velikoj sali Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine sa početkom u 17 sati.

Učesnici diskusije su: Đulijano Amato, bivši premijer Italije, Ričard von Wajceker, bivši predsednik Njemačke, Zlatko Lagumdžija, bivši ministar spoljnih poslova BiH i Goran Svilanović, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore. Voditelj (moderator) diskusije je Nick Gowing, urednik i voditelj britanskog BBC World servisa.

Predviđeni gosti na ovom skupu su i ministri spoljnih poslova zemalja u regionu, ministri državne administracije, predstavnici kancelarija i direkcija za pridruživanje EU iz regiona.

Pored ovih uvaženih gostiju u diskusiji će učestvovati i mladi iz regiona koji će dati doprinos diskusiji kroz svoje viđenje situacije i perspektive mladih na Balkanu, javljaju iz Media Plan PR&Consultinga.

Učesnici diskusije odgovorit će, između ostalog, na slijedeća pitanja:

Kada će zemlje Balkana i cijeli region biti integrisani u EU? Kakvi su stavovi naših građana o integraciji u EU? Kakvi su stavovi građana zemalja članica EU o integraciji Balkana? Šta Evropa znači danas, a šta je nekada značila?

Koja je uloga Balkana u EU?