{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pampers nastavlja svoje humane akcije

S
18.10.2007. u 15:11
0
0
Pampers nastavlja svoje humane akcije
0
Pampers nastavlja svoje humane akcije
Pampers – ekspert u njezi beba, nastavlja humane aktivnosti. Sredinom oktobra je završena akcija doniranja 50 specijalno dizajniranih krevetića za previjanje beba, porodiljskim odjeljenjima bolnica širom Bosne i Hercegovine.
Donacije su namijenjene porodiljskim odjeljenjima bolnica i domova zdravlja širom BiH, koje su uključene u „Nacionalni program imunizacije i edukacije u njezi beba“ od strane Pampersa®. Ovakvim vidom podrške Pampers® želi poboljšati uslove na pedijatrijskim odjeljenjima i omogućiti kvalitetan tretman i odgovarajuću higijenu za novorođenčad. Time se podržava inicijativa nadležnih ministarstava zdravstva i Udruženja pedijatara BiH, za poboljšanje uslova rada u porodilištima.

Krevetići su u proteklom periodu donirani porodiljskim odjeljenjima medicinskih ustanova u Konjicu, Kaknju, Travniku, Zenici, Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Istočnom Sarajevu, Foči, Dječijem domu Bjelave, Bihaću, Orašju, Banja Luci, Livnu, Bijeljini, Prijedoru, Novom gradu, Derventi, Drvaru, Rogatici, Kozarskoj Dubici, Gradiški, Zvorniku, Tešnju, Cazinu, Jajcu, Sanskom Mostu, Gračanici i Velikoj Kladuši.

Treba spomenuti i da je Pampers® nedavno donirao sedam resusitatora velikim medicinskim centrima. Riječ je o aparatima koji pomažu prijevremeno rođenim bebama ili bebama koje imaju respiratornih problema da izađu iz životne opasnosti. Pampers® je također uručio donaciju pelena i vlažnih maramica dvjema porodicama koje su dobile trojke.

U okvirnu „Nacionalnog programa imunizacije i edukacije u njezi beba“ Pampers® daje podršku svakodnevnom distribucijom edukativnih materijala o njezi beba svim majkama.

- Ovaj program je prisutan u cijeloj državi, obuhvatajući 85 posto svih rođenih beba. Pokrenut je da bi poboljšao edukaciju o njezi beba i na ovim prostorima egzistira već sedam godina – istakla je Tatjana Egzeta, menadžer za odnose sa javnošću u kompaniji Procter & Gamble.

Pampers® će i u budućnosti nastaviti svoje humane aktivnosti kako bi poboljšao kvalitet života najmlađih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: