Potpisani ugovori
1

Pametne table za nastavu u osnovnim školama u Novom Sarajevu

FENA
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je ugovore s direktorima osnovnih škola "Čengić Vila I", "Malta", "Hrasno" i "Kovačići" za nabavku interaktivnih školskih tabli i multimedijalnih projektora.

Primjena elektronskih interaktivnih tabli, koje su još poznate i kao 'smart board table' ili 'pametne table', pretvaraju tradicionalnu predavačko-reproduktivnu nastavu u interaktivnu, koja odgovara obrazovnim potrebama savremenog učenika i dovodi do postizanja željenih ishoda učenja, koji su u skladu sa zahtjevima savremenog društva.

Ovaj vid nastave osigurava bolju motiviranost učenika, razvijanje digitalnih vještina i lakše održavanje njihove pažnje, zahvaljujući tome što učenici u ovom vidu nastave mogu da budu aktivniji.

Interaktivne table je zbog fleksibilnosti njihove upotrebe moguće koristiti za prezentaciju obrazovnog sadržaja bez obzira na uzrast učenika, a također ih je moguće koristiti i u procesu obrazovanja učenika s teškoćama.

Dodjela opreme za prestale četiri škole, "Velešićki heroji", "Grbavica I", "Grbavica II" i "Pofalići" bit će planirana u 2018. godini, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.