{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pale: Prijetnje uoči sutrašnje tribine o evropskim integracijama

F
FENA
10.3.2008. u 11:00
0
0
Pale: Prijetnje uoči sutrašnje tribine o evropskim integracijama
0
Pale: Prijetnje uoči sutrašnje tribine o evropskim integracijama
Dvoje aktivista Savjeta mladih s Pala dobili su prijeteće poruke putem e-maila i telefona, u kojima su vrijeđani na najvulgarniji način i u kojima im je prijećeno fizičkim obračunom, izjavio je danas za Fenu predsjednik nevladine organizacije "Luna" Bojan Bajić.
Bajić, koji je zamolio da se ne otkriva identitet aktivista s Pala zbog njihove sigurnosti, kazao je da "Luna", zajedno s partnerskim organizacijama, među kojima je i Savjet mladih s Pala, organizira niz javnih debata u gradovima istočne Republike Srpske o evropskim integracijama.

Ovaj projekt podržavaju, između ostalog, Ured visokog predstavnika i Evropska komisija, a debata na Palama trebalo bi da bude održana sutra.

Bajić kaže da su mailovi s prijetećim sadržajem upućeni aktivistici Savjeta mladih nakon što su upućeni pozivi na javnu debatu na Palama, a jedan od tih prijetećih mailova upućen je s mail adrese Studentske organizacije Filozofskog fakulteta Istočno Sarajevo.

Nakon prijema tih poruka obaviještena je policija na Palama. Međutim, poslije razgovora u policiji, drugi aktivist Savjeta mladih Pale dobio je telefonski poziv u kojem mu je anonimna osoba izrekla uvrede i prijetnje. Bajiću još nisu poznati rezultati policijske istrage.

On je na kraju kazao da se aktivisti nevladinog sektora uključeni u ovaj projekt nakon svega osjećaju nesigurno. Kome smetaju debate o evropskim integracijama?

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: