Fotografije iz Šangaja
71

Pakuje se medicinska oprema koja danas iz Kine stiže u Bosnu i Hercegovinu

A. B.
Pakovanje medicinske opreme u Šangaju (Foto: Klix.ba)
Pakovanje medicinske opreme u Šangaju (Foto: Klix.ba)
Fotografije iz Šangaja prikazuju da se pakuje medicinska oprema koja bi danas (srijeda) trebala stići u BiH iz Kine, koja će značiti u borbi protiv koronavirusa.

Na pistu sarajevskog aerodroma bi danas trebao sletjeti avion kompanije FlyBosnia iz Kine s medicinskom opremom u kojoj su zaštitne maske, viziri i rukavice.

Nezvanično saznajemo da je naredne sedmice planiran još jedan let na relaciji Sarajevo - Šangaj - Sarajevo radi prijevoza medicinske opreme koju je donirao vlasnik bh. kompanije Violeta Petar Ćorluka te donacije Grada Šangaja glavnom gradu BiH. Riječ je o 6 respiratora, 100.000 komada troslojnih zaštitnih maski, 5.000 komada KN95 maski za ljekare, 15.000 komada zaštitnih odijela za bolničku upotrebu, 200.000 pari zaštitnih rukavica, 200.000 pari zaštitnih navlaka za obuću, zaštitne naočale i štitnici za lice.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Istim letom planirano je da stigne i medicinska i zaštitna oprema koju je osigurao Grad Šangaj putem donacije Gradu Sarajevu. Kako je ranije izjavio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, vlasti Šangaja su ponudile i dolazak ljekara koji bi pomogli u borbi protiv pandemije.