{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pakovanje klizaljki do decembra: Završena sezona na ledenoj plohi u Zetri

25.2.2015. u 22:09
19
14
Pakovanje klizaljki do decembra: Završena sezona na ledenoj plohi u Zetri
19
Pakovanje klizaljki do decembra: Završena sezona na ledenoj plohi u Zetri
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon dva mjeseca uživanja na ledenoj plohi u Olimpijskoj dvorani Zetra, sezona klizanja je danas zatvorena. Ljubitelji klizanja, posebno najmlađi, su tokom zimskog raspusta klizali na ledu, a subotom su organizovane disco večeri.
Iz Olimpijske dvorane Zetra su nam potvrdili da su zadovoljni sezonom. Veća posjećenost je zabilježena u januaru u odnosu na februar.

"Prosječna posjećenost u januaru je bila od 1.500 do 2.000 klizača, što klubova što u redovnim terminima. Zbog početka nastave posjeta je smanjena za 50 posto u februaru mjesecu. Disco večeri subotom su također bile posjećene i pokazalo se kao dobra stvar", rekao nam je Mirza Ramić, direktor Zetre. Dodao je da i za narednu sezonu planiraju novitete, ali da će to zavisiti isključivo od finansijskih mogućnosti.

Često se povlači pitanje da li će se ledena ploha duže zadržati u Zetri i općenito priče o ledu u olimpijskom Sarajevu. ZOI'84 kao firma može ponuditi klizanje samo dva mjeseca, a sve ostalo zavisi isključivo od dodatnih finansija.

Foto. Arhiv/Klix.ba
Foto. Arhiv/Klix.ba


"Da Olimpijski bazen nema finansijsku podršku Grada Sarajeva, on ne bi ni radio. Naši troškovi su strašno veliki, od 0-24 sata trošimo električnu energiju po industrijskoj tarifi, troškovi vode, goriva, radne snage... Sve su to ogromni troškovi i mi možemo ponuditi samo ta dva mjeseca ledene plohe u Zetri. Imamo podršku Gradske uprave koja finansira jedan besplatan termin svaki dan u od 12 do 13 sati. U januaru smo imali sufinansiranje Općine Centar i bez te pomoći mi ne bismo mogli", rekao nam je Ramić.

Prošle godine je led bio i u martu mjesecu, ali su zabilježeni gubici za ZOI'84. Ove godine je odlučeno da se sezona zatvori 25. februara, a uprava Zetre je zadovoljna poslovanjem. Za narednu sezonu najavljuju novitete, u skladu sa mogućnostima firme i podrškom institucija.

Vlasnik ZOI'84 je Vlada Kantona Sarajevo. Ovo preduzeće ima prijedloge za poboljšanje poslovanja, a mnogo toga će zavisiti od još nekonstituisane Vlade. Entuzijazam postoji, pa se uposlenici Zetre žele opet približiti građanima i podsjetiti ih da u Zetri mogu kuglati, koristiti streljanu i malu i veliku salu. Spremni su i na korekciju cijena kako bi građanima pružili što bolju uslugu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: