{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paketom zakona do bolje socijalne sigurnosti u FBiH

F
25.5.2010. u 19:51
0
2
Paketom zakona do bolje socijalne sigurnosti u FBiH
0
Paketom zakona do bolje socijalne sigurnosti u FBiH
Foto: Ilustracija
Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu usaglasili su da paket od tri zakona koji tretiraju radnopravno zakonodavstvo zajedno idu u parlamentarnu proceduru.
Radi se o prednacrtu zakona o radu, izmjenama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba te zakonu o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu.

S obzirom na to da je riječ o bitnim reformskim zakonima u ovoj oblasti, dogovoreno je da delegacije sindikata i poslodavaca u narednih desetak dana usaglase svoje primjedbe na ova zakonska rješenja radi daljnje procedure usvajanja.

Prednacrt zakona o radu, kako je istaknuto, usklađen je s međunarodnim konvencijama da bi se osigurao napredak u ostvarivanju većeg stepena socijalne pravde.

Ekonomsko-socijalno vijeće je usvojilo izvještaj o finansijskom poslovanju ovog vijeća za 2009. kao i finansijski plan poslovanja za ovu godinu.

Prihvaćen je izvještaj o radu ESV-a za prošlu godinu tokom koje je ESV održao deset redovnih sjednica i razmatralo 49 tačaka koje se odnose na različite zakone, amandmane, informacije, odluke…

Naredna sjednica ESV-a zakazana je za 29. juna ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: