{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paketići za bolesnu djecu iz "Jezera"

S
26.8.2009. u 08:00
0
0
Paketići za bolesnu djecu iz "Jezera"
0
Paketići za bolesnu djecu iz "Jezera"
Bolesna djeca na Jezeru su ponovo dobila paketiće "Sretni i zdravi", koje mjesečno dijele međunarodni i lokalni volonteri fondacije MUCHH – Muzika i boja za nadu i liječenje. Od decembra 2008. godine, grupa je podijelila preko 1.000 paketića svim pacijentima Centra za majku i dijete na Jezeru. Medicinsko osoblje je primilo poklone u znak zahvalnosti za njihov nesebičan rad.
Suosnivač fondacije Mario Wieman je istakao da je program „Sretni i zdravi“ jedan od mnogih programa u sklopu fondacije MUCHH – Muzika i boja za nadu i liječenje.

Grupa je obnovila i predstavila "arhitekturu liječenja" u Odjeljenju za oboljele od raka i napravila dvije igraonice za pedijatrijsko i hematološko odjeljenje. Ostali programi uključuju grupu za podršku roditeljima predvođenu psihologom koji je na raspolaganju u bolnici triput sedmično, u cilju savjetovanja i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

U oktobru Emir Nuhanović će dovesti izvođače u bolnicu i voditi program "Muzika zahvalnosti". Zastupnici fondacije vjeruju u promociju programa Nada i razbijanje stanja izolacije, depresije i samoće.

NATO-EUFOR i MUCHH 4. i 5. septembra organizuju dvodnevni međunarodni festival hrane na otvorenom u kampu Butmir. Ovaj festival će prikupiti sredstva za odjeću, kao što su čarape, pidžame i donje rublje za djecu u starosnoj dobi od pet do 15 godina.

Zainteresovani koji žele pomoći ovom projektu mogu se javiti putem e-maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: