Povodom Božića
0

Paketi s hranom za najugroženije

FENA
Povodom blagdana, katoličkog i pravoslavnog Božića, u saradnji Narodne kuhinje "Stari Grad" u Sarajevu i Službe za lokalnu samoupravu Općine Centar, jučer je započela podjela paketa s hranom za najugroženije sugrađane s područja centralne gradske općine, katolike i pravoslavce, saopćeno je iz Općine Centar.

Po riječima Adila Katice, pomoćnika načelnika za lokalnu samoupravu, od Narodne kuhinje će biti preuzeto 160 paketa s hranom koji će narednih dana biti podijeljeni putem mjesnih zajednica.

"Paketi koje ćemo ovih dana uručiti porodicama katoličke, a potom i pravoslavne vjere, obezbijeđeni su zahvaljujući dobroti naših građana i poduzetnika koji tradicionalno uoči svih vjerskih praznika doniraju namirnice.

Zahvaljujući tome, u prilici smo svojim sugrađanima uljepšati dane vjerskih praznika time što će na trpezi imati pristojan obrok, kako i dolikuje čovjeku", kazala je Zilha Šeta, upraviteljica kuhinje "Stari Grad".

Adil Katica je zahvalio Kuhinji "Stari Grad" i kazao da ona uvijek ima razumijevanje za sugrađane u stanju socijalne potrebe i pronalazi način da unese radost u živote onih kojima je najviše potrebna, saopćeno je.