{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Paketi pomoći najugroženijima

S
23.9.2008. u 14:57
0
1
Paketi pomoći najugroženijima
0
Paketi pomoći najugroženijima
Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Emina Dubravić danas je uručila pakete sa prehrambenim artiklima i sredstvima za ličnu higijenu za 100 najugroženijih članova Udruženja porodica šehida i poginulih boraca sa područja Kantona Sarajevo i 50 štićenica Udruženja "Žena-žrtva rata“.
"Nakon što smo juče obradovali 47 povratničkih i raseljenih porodica u stanju socijalne potrebe smještenih u naselju Katalonija u Tarčinu, danas nastavljamo ovu uobičajenu aktivnost Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, koja se realizira tokom mjeseca ramazana. Želja nam je da se ovi ljudi ne osjećaju zaboravljeno i zapostavljeno i da predstojeće blagdane dočekaju ljepše i veselije,“ rekla je ministrica Dubravić.

Posebno obradovane ovim gestom resornog ministarstva bile su štićenice Udruženja "Žena-žrtva rata“, koje su u znak zahvalnosti pripremile skromne poklone za ministricu.

"Cijenimo ono što radite za nas, a posebno nam je drago što ste žena i što samim tim možete bolje razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo i sa čime se suočavamo“, rekla je predsjednica ovog udruženja Bakira Hasečić.

Ministrica Dubravić je najavila da će u subotu pakete pomoći dobiti najugroženije porodice sa područja općina Vogošća, Ilijaš i Trnovo, dok će se prvog dana Ramazanskog bajrama podjela paketa upriličiti za porodice koje su smještene u kolektivnim centrima "Gladno Polje“ i "Hrasnica“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: