|

Pacov u sarajevskom vrtiću!

Pacov u sarajevskom vrtiću!
524
Piše: E.S.H.
8.9.2014. u 13:49
167
komentara
524

dijeljenja
1/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/8 Foto: Čitatelj/Klix.ba
6/8 Foto: Čitatelj/Klix.ba
7/8 Foto: Čitatelj/Klix.ba
8/8 Foto: Čitatelj/Klix.ba
U vrtiću "Aprilski cvjetovi" u ulici Envera Šehovića u sarajevskom naselju Dolac Malta čitatelj portala Klix.ba je zabilježio fotografije na kojima se iza prozora vrtića vidi pacov.
U vrtiću u kojem dnevno borave djeca, gdje jedu i spavaju se pojavio glodar. Pozvali smo vrtić kako bi pitali da li je neko upoznat sa činjenicom da u vrtiću imaju pacova, odgajateljica nam je kratko rekla da se niko nije žalio.

"Zaista ne znamo, mi pacova nismo vidjeli, a nije se žalio niko od odgajatelja, a ni roditelja", kratko nam je kazala.

Tražili smo komentar od Mirjane Jovanović-Halilović, direktorice JU Djeca Sarajeva, pod čijom upravom je vrtić "Aprilski cvjetovi". Ona nam je kazala da se u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva obavlja redovna mjesečna deratizacija i dezinfekcija, uključujući i dvije preventivne sistematske deratizacije.

"Pozvat ćemo firmu s kojom imamo sklopljen ugovor za ovu uslugu, te će odmah izaći na teren i dodatno dezinfikovati prostor. Ističemo postojanje problema deponovanja otpada u obližnjem haustoru, koji je potencijalni uzrok ove pojave, a za koji do sada nije nađeno adekvatno rješenje", rekla je za Klix.ba Jovanović-Halilović.

U vrtiću je trenutno oko 70 mališana, a kako nam je rekla direktorica Jovanović-Halilović, jutrošnje stanje nije upućivalo na problem koji je prikazan na fotografijama, te stoga nikakve preporuke roditeljima o eventualnom otpuštanju djece kući, nisu izdate. Fotografije su zabilježene za dane vikenda.

Djeca su svakodnevno u dodiru sa igračkama, spavaju i jedu u vrtiću, tako da je potrebno što prije riješiti ovaj problem, kako ne bi došlo do pojave eventualne zaraze.
Prijavi grešku


Komentari (167)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...