{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Pacijentici na KCUS-u odstranjen tumor od 11,4 kilograma

Klix.ba
22.1.2018. u 09:51
168
58
Pacijentici na KCUS-u odstranjen tumor od 11,4 kilograma
168
Pacijentici na KCUS-u odstranjen tumor od 11,4 kilograma
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prošle sedmice odstranjen je tumor težine 11,4 kiliograma koji se nalazio u abdomenu.
Prema riječima doktora Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS.

"Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj klinici. Operacija je bila komplikovana i trajala šest i po sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo da joj spasimo crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tok, ali pacijentica je prešla sa intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro", rekao je Šabanović.

U operativnom timu su bili i doktori Igor Gavrić, Samir Muhović i Edin Kulović, te medicinske sestre i instrumentari.

Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu s doktorom Šabanovićem učinio je čudo

"Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići van granica BiH jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu tačne", pojasnila je Holub.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: