Čelnik nove stranke
11

Ozren Perduv tvrdi: Policija u Banjoj Luci je maltretirala mog brata i prijetila mu

A. D.
Ozren Perduv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ozren Perduv (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ozren Perduv predsjednik nove političke stranke Pokret Pravde koja je nastala iz Pokreta "Pravda za Davida" objavio je informaciju da je sinoć policija u Banjoj Luci, u naselju Budžak, maltretirala njegovog brata te mu je i prijetila.

"Noćas je mog brata koji se vraćao pješke kući zaustavila policijska patrola u Budžaku. Provjeravali su otkud u to doba na ulici (redovna kontrola). Jedan od policajaca ga je prepoznao, izašao iz auta, unio mu se u lice i galameći pitao; Ti si onaj što je udarao policajca?. Nakon toga mu je rekao da će ga sad išamarati, ubaciti u auto i polomiti. Drugi policajac je tog nasilnika smirivao i prokomentarisao - to ti je brat od onog. Identitet nasilnika je poznat", napisao je Perduv na Facebooku.

Noćas je mog brata koji se vraćao pješke kući zaustavila policijska patrola u Budžaku. Provjeravali su otkud u to doba...

Posted by Озрен Пердув on Sunday, February 9, 2020
Stranku na čijem čelu je Perduv su osnovali članovi grupe Pravda za Davida koji su kazali da su se na ovaj korak odlučili jer su iscrpili sve druge metode borbe. Potpredsjednici su Milica Ubavić, Predrag Marić i Suad Ahmetović.

Perduva je banjalučka policija u proteklom periodu hapsila dok je bio aktivista Pokreta "Pravda za Davida".