{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako je označeni novac završio u korpi za kišobrane ispred Budimirovog ureda

5.6.2013. u 21:54
309
84
Kako je označeni novac završio u korpi za kišobrane ispred Budimirovog ureda
309
Nadzorne kamere postavljene u hodniku ispred ureda predsjednika FBiH Živka Budimira u Mostaru zabilježile su kako je torbica sa označenim novcem završila u korpi za kišobrane.
Snimak je objavila Federalna televizija, a datira od 26. aprila, kada je državna tužiteljica Dijana Kajmaković u pratnji pripadnika SIPA-e ušla u Budimirov kabinet s namjerom da ga uhapsi.

Budimir je u to vrijeme bio u svom sarajevskom uredu, ali se u njegovom kabinetu u Mostaru nalazio Ivan Knezović, jedan od svjedoka insajdera, koji mu je, prema planu Tužilaštva BiH, trebao predati označeni novac u takozvanom simuliranom otkupu.

S obzirom na to da Budimir nije bio u uredu, plan je propao, a kamere su potom zabilježile kako je Kajmaković izvela Knezovića u hodnik i rekla mu gdje da sjedne. Potom je on torbicu s označenim novcem u više navrata pokušao staviti u korpu za kišobrane, a kad je to konačno i uspio, pripadnici SIPA-e su ga odveli.

"No, tog dana Ivan Knezović nije uhapšen. Tužioci ga nisu uhapsili ni mjesec poslije. Torbica s označenim novcem koju je ubacio u kutiju za odlaganje kišobrana ispred kabineta Živka Budimira nije se našla na spisku dokaza koje je Tužilaštvo priložilo Sudu BiH. Gdje se nalazi torbica i novac - zasad niko ne zna. Jedino je poznato da tužiteljica Dijana Kajmaković za Knezovića nije predložila pritvor", navodi Federalna televizija u svom prilogu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: