{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovogodišnja Una regata će biti održana od 25. do 31. jula

F
10.5.2011. u 19:03
0
2
Ovogodišnja Una regata će biti održana od 25. do 31. jula
0
Ovogodišnja Una regata će biti održana od 25. do 31. jula
U Bihaću je danas održana prva sjednica Direkcije 39. Una regate, na kojoj je razmatran okvirni i finansijski plan ovogodišnje manifestacije. Pored predstavnika općina iz Unsko-sanskog kantona, sjednici su prisustvovali i predstavnici općina Novi Grad, Kostajnica, Grad Hrvatska Kostajnica i Dvor na Uni.
Kotizacija za učesnike ovogodišnje 39. Internacionalne Una regate je 50 KM, a bit će održana od 25. do 31. jula, sa sedam kampova: Kulen Vakuf, Štrbački buk, Bihać, cazinski hotel "Sedra", Bosanska Krupa, Novi Grad i Hrvatska Kostajnica.

Ovogodišnja Una regata bit će promovisana na "Večeri turizma, gastronomije i vina" u Varšavi 7. juna, koju organizira Ambasada BiH u Poljskoj, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Direktorica Turističke zajednice Unsko-sanskog kantona Jasminka Šuško izjavila je da je to vrlo značajno, s obzirom da je prethodnih godina na Una regati bio značajan broj posjetilaca iz Poljske.

Prema njenim riječima, organizatori će se ove godine ozbiljno posvetiti provođenju zabrane isticanja vjerskih, nacionalnih, političkih i sličnih obilježja, s obzirom da je ovo turistička manifestacija, koja se uspješno realizira na multietničkom i prekoograničnom prostoru, pa se takvi incidenti ili potencijalno nezadovoljstvo učesnika ne smiju dozvoliti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: