BiH
0

Ovog ljeta bez kupanja na Bentbaši

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Od kupanja na bazenima na Bentbaši u Sarajevu ovog ljeta neće biti ništa. Naime, prema riječima upravnika bazena Džemala Šurkovića, neko je podigao branu, čime se korito rijeke Miljacke podiglo za metar i po, što je smetnja za funkcionisanje bazena, jer su ugrožena postrojenja.

"Isto se desilo i prošle godine. Ne znam da li neko namjerno sabotira rad bazena ili je namjera da se u koritu rijeke nakupi mulja i blata, kako bi se opet uzeo novac za čišćenje Miljacke i ubrali politički poeni", razočaran je Šurković.

On ističe da je brana podignuta 22. juna te da je sreća što trafostanica nije bila pod naponom, inače je moglo biti i ljudskih žrtava, budući da je voda došla do nje.

"Ja nemam hrabrosti da pustim bazene u rad, ne želim rizikovati da neko izgubi život, što bi se moglo desiti ako bi opet došlo do obilnih padavina. Prošle godine se o ovom problemu raspravljalo na Kantonalnoj skupštini i resorni ministar je rekao kako je brana u nadležnosti Općine Stari Grad.

No, u Općini tvrde da ne znaju ko ima ključ i ko može podići branu. Ove godine je policija obavila uviđaj, spis je predat Tužilaštvu KS i pokrenuta je istraga", kazao je Šurković.