Tri vrste
46

Ovo su termini za revakcinaciju u Kantonu Sarajevo

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv Covid-19 u Kantonu Sarajevo obavještavaju građane koji su primili prvu dozu vakcine Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm o terminima revakcinacije u narednim danima.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen u tabeli ispod, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju, mogu to obaviti svaki dan na onom punktu u Kantonu Sarajevo gdje su primili prvu dozu. Punktovi za vakcinaciju su Olimpijska dvorana Zetra te domovi zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Termini za vakcinaciju
Termini za vakcinaciju

Naglašavamo da građani na revakcinaciju trebaju doći na onaj punkt na kojem su primili i prvu dozu.

Važno je istaći da je na Zetri moguća revakcinacija građana koji su prvu dozu primili van Kantona Sarajevo, vakcinama AstraZeneca i Sinopharm.

Ministarstvo zdravstva poziva građane Kantona Sarajevo na vakcinaciju u što većem broju, uz poštivanje svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Još jednom naglašavamo da je vakcinacija najbolji način da građani zaštite sebe, svoju porodicu i osobe oko sebe kako bi svi što prije nastavili normalno živjeti, bez ograničenja i mjera koje su zbog epidemije još uvijek na snazi.