Izlaze iz pritvora
0

Ovo su mjere koje je Sud BiH izrekao Alisi Mutap i ostalim osumnjičenim u predmetu "Memić"

B. T.
Alisa Ramić (Foto: D. S./Klix.ba)
Alisa Ramić (Foto: D. S./Klix.ba)
Sud BiH potvrdio je da je ukinut pritvor Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Alisi Ramić (djevojačko Mutap), Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, koji se sumnjiče za prkirivanje dokaza u predmetu "Dženan Memić". Njima su određene mjere zabrane.
"Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za produženje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Zijad Mutap i dr., Sud Bosne i Hercegovine donio je 15.7.2021. godine rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičene Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Alisu Ramić, Josipa Barića i Muamera Ožegovića ukinut pritvor", potvrđeno je iz Suda BiH na upit Klixa.

Kako dodaju, njima su određene sljedeće mjere zabrane:

  • Zabrana napuštanja boravišta

  • Zabrana sastajanja s određenim osobama

  • Obavezno javljanje nadležnom državnom organu

Optuženi u ovom predmetu se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su bili od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.