{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Ovo nije nacionalistički čin'

S
5.10.2009. u 19:57
0
0
'Ovo nije nacionalistički čin'
0
'Ovo nije nacionalistički čin'
Foto: Arhiv
Miroslav Ćiro Blažević, selektor nogometne reprezentacije BiH večeras je u Dnevniku Nove TV izjavio da je zgrožen dešavanjima u Širokom Brijegu i da je najgore od svega da se izgubljeni život ne može vratiti.
'Ja se trudim da cijela stvar ne ode u drugom smjeru, i da se ona ne poveže s novim nasiljem... ovo je jedna nesreća, tragedija... trebala bi biti primjer jedan svim navijačima koji su skloni da luduju i ne shvaćaju opasnost za onoga koga su napali i ko će se braniti i treba da prestanu... da li ima smisla odigravati nogometne predstave. Jer ništa nije važno kao jedan ljudski život... '. izjavio je selektor nogometne reprezentacije BiH gostujući u Dnevniku Nove TV.

'Tu nema nacionalnog naboja, Hrvat je poginuo i ne može niko reći da su to Hrvati i Muslimani... u ovom podneblju napokon je iščezlo to. Ja imam puno pokazatelja koji to kažu, da nema te netrpeljivosti nacionalne...', Ćirine su riječi.

On je dodao da se nada da će svi navijači doći do stanovite svijesti da to ne vodi ni čemu te uvjerenje da ti koji su počinili tu vrstu zločina, da su isto tako nesretni kao mi svi.

Prema njegovim riječima, događaji iz Širokog Brijega su predstojeću utakmicu državne reprezentacije bacili u drugi plan i da se radi o kompromitaciji i moralnom obeshrabrenju reprezentativaca u preskakanju velike prepreke kakva je ekipa Estonije.

'Vidim moje nogometaše koji su se danas okupili, da su toliko deprimirani i da ih je ova nesreća toliko pogodila. A, kako i ne bi', izjavio je Ćiro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: