{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo je upozorenje koje je OSA poslala svim policijskim agencijama u BiH o mogućem napadu

28.4.2015. u 15:34
49
Ovo je upozorenje koje je OSA poslala svim policijskim agencijama u BiH o mogućem napadu
49
Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je još u petak upozorila policijske agencije u našoj zemlji na mogući teroristički akt.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


"Obavještavamo Vas da smo od partnerske službe dobili informaciju da zbog nedavnih hapšenja osoba porijeklom iz BiH koji su planirali izvođenje terorističkih napada u Australiji, iz osvete može doći do izvođenja terorističkih napada negdje na području BiH. S tim u vezi, molimo Vas da podignete stepen opreza u narednom periodu, a posebno kada su u pitanju međunarodna predstavništva, vjerski objekti, javna okupljališta te vojni i policijski objekti. Napominjemo da u ovom trenutku ne raspolažemo informacijama koje bi ukazivale na konkretne napade", sadržaj je obavještenja OSA-e.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić još je sinoć izjavio da je dokument poslan svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini iako su neki tvrdili suprotno.

Kako je Mektić naveo, dojave o terorističkom napadu u Bosni i Hercegovini stizale od državljana Bosne i Hercegovine koji žive u Australiji.

Istaknuo je i kako su se u tim dojavama spominjali napadi na institucije vlasti, te policijske stanice.

Podsjetimo, Nerdin Ibrić je sinoć izvršio teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i tom prilikom ubio policajca Dragana Đurića, a ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Tokom razmjene vatre, Ibrić je također ubijen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: