{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ovo je kap koja je prelila čašu"

S
27.8.2009. u 18:10
0
12
"Ovo je kap koja je prelila čašu"
0
"Ovo je kap koja je prelila čašu"
Federalni ministri finansija, pravde, turizma i okoline i poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vjekoslav Bevanda, Feliks Vidović, Nevenko Herceg i Damir Ljubić do daljeg neće učestvovati u radu Vlade Federacije BiH /FBiH/, zbog odobravanja odluke o usvajanju prostorne osnove Prostornog plana područja autoputa na koridoru pet Ce.
Ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda izjavio je Srni da su ministri iz reda hrvatskog naroda preglasani na današnjoj sjednici Vlade FBiH i da iza navedene odluke nema nikakve političke pozadine.

"Ovo što se desilo danas je jednostavno kap koja je prelila čašu budući da se ne uvažavaju zakoni, odluke Parlamenta FBiH i apsolutno ništa, što je zaprepašćujuće. Ono su kao borci za tamo neku državu, a kada smo se pozvali na Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH koje ugovara kredite onda su rekli da tu nema šta tražiti Ministarstvo sa nivoa BiH", rekao je Bevanda.

On je napomenuo da je i federalni ministar razvoja poduzetništva i zanatstva Velimir Kunić, koji je član SNSD-a, bio uzdržan prilikom odobravanja današnje odluke Vlade FBiH.

Sekretar u federalnoj Vladi Ismet Trumić rekao je da, uprkos odluke ministara iz reda hrvatskog naroda dalji rad Vlade FBiH ne dolazi u pitanje jer može da odlučuje dok ima kvorum.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog odluke o usvajanju Prostorne osnove Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH "Autoputa na koridoru pet Ce" za period od 2008. do 2028. godine.

Pri definisanju konačnog položaja autoputa prihvaćeno je rješenje koje je u najmanjem sukobu sa okolinom, te koje uvažava interese lokalnog stanovništva.

S toga je na nekim dijelovima, posebno kroz Hercegovinu, obuhvat trase ponegdje izmješten i po 500 metara u odnosu na prvobitne planove,a vođeno je računa da trasa ne ugrožava Blagaj i Počitelj, kao mjesta od istorijskog i prirodnog značaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: